Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Coronamaatregelen na voorjaarsvakantie

24 februari 2022

Op de persconferentie van dinsdag 15 februari werden in verschillende stappen versoepelingen in de Corona-maatregelen aangekondigd. Ook op school gaan er versoepelingen gelden. Wij melden hier de maatregelen zoals die na de vakantie, vanaf maandag 28 februari, gelden.

De basisregels blijven gelden. Dat betekent regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, met klachten testen en thuisblijven na een positieve test. Daarnaast blijft het dringende advies om twee keer per week een preventieve zelftest te doen van kracht voor het onderwijspersoneel en leerlingen in de groepen 6, 7 en 8. Hiervoor zullen we regelmatig zelftesten blijven uitdelen aan de kinderen op school.
 

Scholen hoeven de pauzes niet langer te spreiden over de diverse groepen en looproutes binnen de school kunnen worden losgelaten. Tussen verschillende groepen binnen een school mag weer worden samengewerkt (geen cohortering op niveau van klas/groep meer). Dit betekent dat we de talentklassen weer kunnen opstarten. Ook betekent dit dat we, in geval van nood, een klas kunnen verdelen over andere klassen.

De leerlingen van groep 6, 7 en 8 en medewerkers hoeven geen mondkapje meer te dragen. Ook vervalt het advies om afstand te houden. Voor de goede orde, desgewenst mag het natuurlijk wel. Geef elkaar daarvoor de ruimte.
 

Op school willen we nog steeds voorzichtig zijn. We blijven daarom terughoudend omgaan met ouders in school. Op specifieke afspraken en uitnodiging bent u uiteraard welkom. Voor het halen en brengen van uw kind(eren) blijven we u vragen om niet naar binnen te komen maar op of bij het plein te wachten.

 Nieuwsarchief