Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

SPONSORLOOP HET KOMPAS LEVERT 2.500 EURO OP VOOR DUCHENNE HEROES

13 juli 2017

Vrijdag 7 juli was het groot feest op het Kompas. De leerkrachten vierden hun verjaardag, 's avonds was er een groot schoolfeest op het plein en 's middags was er aandacht voor het goede doel.

 

Denver

Op het Kompas zit Denver. Denver zit in groep 8 en heeft de ziekte van Duchenne. De vader van Denver, Kees Spuijbroek, fietst in september mee met Duchenne Heroes. Dit meerdaagse evenement voor mountainbikers start in Duitsland en eindigt in Eindhoven. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor het Duchenne Parent Project. Geld dat nodig is om het onderzoek te financieren naar een medicijn tegen deze slopende ziekte.

 

Sponsorloop

Toen het team van Het Kompas hoorde dat de vader van Denver aan dit mooie initiatief zou meedoen, konden ze niet stil blijven zitten. Er werd een sponsorloop georganiseerd waarbij de ruim honderd leerlingen 15 minuten lang rondjes zouden rennen voor Duchenne Heroes.

Met veel enthousiasme gingen de leerlingen op zoek naar sponsoren, zowel vaste bedragen als bedragen per ronde werden toegezegd. Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver.

 

Mooie opbrengst voor Duchenne Heroes

Om 12.15 uur gaf Denver het startschot en liepen de leerlingen, en sommige leerkrachten, zich 15 minuten lang in het zweet. En dat was niet voor niets.

Op het schoolfeest mocht René Veerman, locatiecoördinator van Het Kompas, een waardecheque van 2.500 euro overhandigen aan de vader van Denver. In totaal heeft Kees Spuijbroek, samen met zijn team, ruim 18.000 euro opgehaald.

 

Wie ook iets wil bijdragen aan Duchenne Heroes, kan dat doen via www.duchenneheroes.nl/bokkie-en-co.

 
Nieuwsarchief

Het Kompas

Anne Franklaan 20

2135 HA Hoofddorp

Nederland

Tel.: 023 - 562 92 75

E-mail: sbohetkompas@aloysiusstichting.nl