Leestijd 0 - 1 min
Master in modules
Rein Hoogeveen
“Makkelijk: modules op een school in de buurt”

Rein Hoogeveen liep stage op de Antoniusschool in Aerdenhout en werkt er nu als leerkracht. Met plezier. Al is zijn opleiding Master Special Educational Needs (SEN) wel een waardevolle aanvulling op zijn vakmanschap.

Al je tijd en energie nodig

Als je net start in het speciaal onderwijs, heb je al je tijd en energie wel nodig om daar in te groeien. “Na het volgen van het Cultuurprogramma voor nieuwe medewerkers ben je goed geïnformeerd over de onderwijsvisie”, vindt hij, “al is zo’n programma best intensief als je net start in een baan.”

Dat is ook de reden dat de modulaire opbouw van Master SEN Rein aanspreekt. “Ik heb inmiddels twee modules achter de rug”, vertelt hij. “Die gaven veel inzicht. Dat je goed gedrag moet aanleren bijvoorbeeld, dat laten kinderen niet vanzelf zien.”

Even pauze

Rein volgt zijn opleiding via de Aloysius Academie die jou en je collega’s inspiratie, scholing en trainingen biedt die aansluiten bij onze koers.

Nu Rein dit schooljaar voor het eerste een eigen klas draait, neemt hij even pauze en start over een tijdje weer met een nieuwe module. Dat de Aloysius Academie die flexibiliteit biedt, is prettig. “Ook is het makkelijk dat de modules op een schoollocatie in de buurt worden aangeboden.”

auteur Ed Polderman
fotografie Frank Meester
eerder verschenen Jaarmagazine 2016-2017
relevante categorieën hrm, professionalisering